Nou comunicat oficial del Club Excursionista Arítjol

Els esdeveniments ocorreguts en el nostre país ens obliguen a adherir-nos al comunicat oficial que ha fet la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de la que som membres. En defensa d'allò que hem estat, del que som i del que volem ser.

"La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya condemna enèrgicament l’empresonament dels 8 consellers del Govern català per part de la justícia espanyola.
Des de la FEEC creiem que el clima que està generant el govern de l’Estat espanyol davant el conflicte català, no afavoreix en cap cas al diàleg i a la solució pactada d’aquest.
Reclamem el respecte per la llibertat d’expressió i exigim la llibertat dels presos polítics catalans.

L’Estat espanyol ha seguit demostrant la seva forma d’actuar i no n’ha tingut prou amb la brutal repressió policial del passat 1 d’octubre que va provocar més de 900 ferits arreu del territori. Espanya és actualment l’únic Estat de la Unió Europea on hi ha deu presos polítics.

Per aquest motiu des de la FEEC, rebutgem també contundentment la detenció i demanem l’alliberament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i del president de l’Assemblea Nacional, Jordi Sánchez, que van ser empresonats pel fet de conduir de forma pacífica les manifestacions populars del passat 20 de setembre. Actualment sumen massa nits a la presó.

Remarquem el nostre compromís amb la cultura catalana i amb les actuacions pacífiques i democràtiques que s’han dut a terme per part dels dos representants d’aquestes entitats i reconeixem el Govern presidit per Carles Puigdemont com al Govern legítim de Catalunya.

La Federació se suma a les mobilitzacions previstes a partir d’aquest dijous 2 de novembre i fa una crida a la mobilització per la defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió a Catalunya."

Visca Catalunya!

Comunicat del Club Excursionista Arítjol

Davant dels fets succeïts en els darrers dies i a tocar del referèndum al que estem convocats pel Govern de Catalunya, el Club Excursionista Arítjol, compromès en la defensa del país, la democràcia, la llibertat d’expressió, dels drets humans i el dret a decidir, condemna qualsevol acció que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets.

El Club Excursionista Arítjol manifesta públicament el seu suport a totes les institucions, entitats i persones que treballen per garantir aquests drets. Sempre farem costat a la voluntat majoritària del poble català, expressada sempre d’una manera pacífica, ferma, cívica i exemplar.

Club Excursionista Arítjol

La Selva del Camp, 27 de setembre de 2017

 

Curs de seguretat i legislació de muntanya

El proper dissabte dia 7 d'0ctubre de 2017 realitzarem un Curs de Seguretat i Legislació de Muntanya patrocinat pel Comitè de Seguretat de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la IV Divisió Territorial de la FEEC

El curs es desenvoluparà al llarg de tot el matí i serà impartit per Íñigo Ayllon, Llicenciat en Dret, Màster en Dret en Esports de Muntanya i responsable del Comitè de Seguretat de la FEDME.

El curs està dirigit a juntes directives dels clubs, responsables de seguretat de les entitats i practicants d'esports de muntanya en general.

Volem que aquest curs sigui una aportació fonamental per garantir la màxima seguretat quan practiquem alló que ens emociona: sortir a la muntanya.

Comunicat oficial sobre la Marxa La Selva del Camp - Muntanyes de Prades

El Club Excursionista Arítjol vol comunicar oficialment que la Marxa La Selva del Camp - Muntanyes de Prades ja no es celebrarà aquest 2016.

La decisió s'ha pres en el sí de la Junta Directiva i comunicada als socis en la darrera Assemblea.

Creiem que un calendari tant atapeit com l'actual, caminades, marxes, curses, ultres, etc... no és el millor i allò que nosaltres desitgem per el nostre territori i sobre tot per a les nostres estimades Muntanyes de Prades.

Curs pels socis de GPS

El proper dissabte 16 de gener de 2016 realitzarem un curs matinal de utilització bàsica del GPS i tractament dels tracks, rutes i navegació.

Tots aquells socis interessats en la utilització d'aquesta tecnologia poden participar-hi de forma gratuïta. Utilitzarem els aparells GPS i el programa de tractament COMPE GPS Land. Cada participant haurà de portar GPS i si en té, ordinador portàtil, per a poder treballar amb el software.

Nou carnet federatiu pel 2016!

A partir del divendres 18 de desembre de 2015 començarem la tramitació del CARNET FEDERATIU 2016. El primer que ens pot sorprendre és el canvi de nom de l'antiga Llicència. Aquest canvi ve motivat per l'aprovació pel govern estatal de la llei entorn a la "Licencia Única" únic document vàlid per a competició en tot l'ambit de l'estat. El nom ja no es pot utilitzar per les federacions autonòmiques.

Pla de Llicències 2015

El proper divendres dia 19 de desembre iniciarem la tramitació de les llicències federatives corresponents a l'any 2015.

 
Podeu consultar les cobertures i preus clicant aquí.
 
Recordeu que si veniu al local del Club el tràmit és instantani. No més heu de fer el pagament amb targeta bancària o bé en efectiu.

 

Diumenge 28 de setembre. La Fageda del Retaule i les Mirandes

 

El proper diumenge 28 de setembre  reemprenem les excursions després del mes d'agost. Aquest cop anirem al Montsià. Entre mas de Barberans i la Sènia, visitarem la fageda més meridional d'Europa.

Durant la sortida trobarem les fonts de la Rabosa i del Retaules. I també dos arbres monumentals, el Pi Gros i el Faig Pare.

Us hi esperem!

22 de desembre. Dinar de Nadal.

Ja s'acosten els dies d'estar amb la família, i com cada any, nosaltres també volem estar amb tots els que d'una forma o altra gaudim de la muntanya. Enguany farem el dinar de Nadal el diumenge 22 a Paret Delgada (Ctra. La Selva del Camp - Vilallonga).

Per tal de fer gana, farem una excursió apta per tots els públics pels voltants de La Selva. L'hora de concentració serà a dos quarts de 9 davant el pavelló d'esports.

Bon Nadal i bones festes!

2n circuit d'orientació. Diumenge 7 de juliol.

Per segon any consecutiu participem al FESTESPORT de la Selva del Camp.

A part de la 10ª Caminada Nocturna a l'Albiol, el diumenge 7 de juliol organitzem una cursa d'orientació.

Us animen a tots i totes a participar i a passar un matí divertit, on haureu de fer servir les cames i el cap per decidir quins camins agafar, quin ordre,... tot per aconseguir passar pels punt indicats amb el menor temps possible.