top of page

Marxa Nòrdica pel pla de La Selva del Camp

El proper diumenge 30 de juny de 2024 realitzarem una caminada en la modalitat de marxa nòrdica pel pla del terme de La Selva del Camp.

Iniciem així un seguit de caminades en aquesta modalitat esportiva per tal de conèixer i reconèixer els camins del nostre terme municipal.


Per aquesta ocasió em triat el sender local SL-C 152. Un itinerari que en mig de camps de cultiu ens portarà fins a l'ermita de Paretdelgada. El Santuari de Santa Maria de Paretdelgada s'aixeca en un lloc on les excavacions arqueològiques han mostrat l’existència d’una important vil·la romana. La primitiva imatge venerada era una marededéu romànica amb el Nen a la falda. El nom probablement deriva de les restes d’una vila romana existent al lloc que la carta de poblament del 1165 esmenta com Parietes Graciles (parets gràcils, parets delgades). Documentada en el segle XII, s’hi feren reparacions durant els segles posteriors: el 1313 es construïa la casa de l’ermità; en el segle XVI el cor i la sagristia i l’Hostatgeria; en el segle XVIII la capella del Santíssim. El 1766, a causa d’un incendi, s’hagueren de fer moltes reformes.


Si algú vol acompanyar-nos caminant sense pals serà benvingut/da.


INFORMACIÓ PRÀCTICA


Dia: Diumenge 30 de juny de 2024.

Concentració: 8:00 h. Al davant del Pavelló d'Esports de La Selva del Camp

Distància: 9,00 quilòmetres (aprox).

Desnivell positiu: 110 metres.

Dificultat: Fàcil.

Cal portar: Pals de marxa nòrdica, beguda, calçat de caminar per la muntanya , roba adequada a les condicions meteorològiques, etc..

Inscripcions:  AQUÍ. Les inscripcions es tancaran el dissabte dia 29 de juny de 2024 a les 20:00 hores

Llicència: Per la caminada cal estar federat a la FEEC. Qui no ho estigui el Club tramitarà una assegurança temporal promocional al preu de 6,00 euros.


NOTA IMPORTANT: Tots els participants en aquesta activitat són coneixedors del seu estat físic i de la seva capacitat per a dur-la a terme. El fet d'inscriure's contempla l'acceptació d'aquesta responsabilitat per part dels i de les participants.

201 views0 comments

Comments


bottom of page