top of page

El Club participa i apadrina un cim a la Via Pirinenca del 2 de juliol.

El proper dissabte 2 de juliol de 2022 les entitats Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) realitzaran una gran acció que consistirà a il·luminar simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu. Utilitzant fanals especials i llanternes frontals, crearem una línia de llum que recorrerà els Pirineus, per a reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles.

El nostre Club , reafirmant el compromís amb el país, participarà en aquesta acció apadrinant un cim per il·luminar.


MOBILITZACIÓ CONJUNTA CATALANA I BASCA

La iniciativa s’inspira en mobilitzacions anteriors, com ‘Llum i llibertat’ que va il·luminar 131 agulles de Montserrat (2019), les rèpliques basques que van il·luminar muntanyes emblemàtiques com Aiako Harria, Txindoki o Anboto (2019), o la mobilització ‘Cims per la llibertat’ (2018).


REPTE COL·LECTIU I PARTICIPATIU

El projecte serà un gran repte que perdurarà en la nostra memòria. Activisme i creació artística entrellaçats. Un relat poètic i polític que es converteix en un gran acte d’imatge. Cada cim serà un repte col·lectiu basat en la cooperació i es cuidarà en tot moment la seguretat dels participants. Hi haurà alguns cims només aptes per a alpinistes amb gran experiència, i d’altres oberts a la participació de tota mena de muntanyencs. En tots els casos, les inscripcions es faran des de la fitxa de cada cim, que enllaça amb la plataforma de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que és qui ho gestiona. El respecte al medi ambient serà fonamental en aquest projecte. Per això, la participació comptarà amb un sistema d’inscripció dissenyat per evitar la massificació.


CIM ESCOLLIT

És el ROC COMPTADOR de 1451 metres en el municipi de Maçanet de Cabrenys a la comarca de l'Alt Empordà.

El Club ja ha pagat el cost de l'apadrinament i els participants hauran d'afrontar les despeses del viatge i manutenció.


COM PUC PARTICIPAR

Doncs omplint aquest FORMULARI. (Nosaltres farem la inscripció final a la web de la Via Pirinenca)

Els cims estan limitats a unes quantes persones (en el nostre cas a 5), però tenint molt a prop el Moixer amb possibilitats de ficar més gent, podem realitzar torns per mantenir el fanal encès tota la nit.

Un cop tinguem les persones que volen participar a la Via Pirinenca farem una reunió per tal de organitzar tota l'acció.

El preu de la inscripció són 5,00 euros si esteu federats a la FEEC. Si no us tramitarem una assegurança temporal al preu de 5,00 euros que pagareu en el moment de la inscripció.

IMPORTANT: Tancarem inscripcions el proper dia 27 de juny a les 20:00 hores.


AUTODETERMINACIÓ I PLENA SOBIRANIA

A través de la Via Pirinenca, reclamarem l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa a favor del dret d’autodeterminació dels pobles. Volem expressar el nostre rebuig a les fronteres imposades, a la repressió i als obstacles antidemocràtics que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels nostres pobles. A Catalunya i Euskal Herria aspirem a la plena sobirania, a decidir lliurement el nostre futur i a fer-lo realitat. Compartim aspiracions de sobirania i llibertat amb altres pobles d’Europa, i reivindiquem que la nostra veu sigui escoltada i, al mateix temps, exigim respecte per als nostres respectius pobles. Respecte a la voluntat majoritària expressada democràticament, també quan es pronuncia a favor de la independència i la creació d’un nou estat.


Tota la informació a: viapirinenca.cat


82 views0 comments

Comments


bottom of page